Hoe werkt SOOZ
SOOZ ondersteunt groepen die de leefbaarheid van hun woonomgeving willen verbeteren. Ook organiseert SOOZ activiteiten om buurtbewoners actief bij hun leefomgeving en medebewoners te betrekken. Dit kan SOOZ in z'n eentje doen, of in samenwerking met andere organisaties.
Door mensen bijeen te brengen, bijvoorbeeld tijdens schouwen, buurtoverleggen en natuurprojecten, wordt gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid en het verbinden van bewoners en daarmee het vergroten van de sociale samenhang.
SOOZ vernieuwt
Stichting SOOZ is aan het vernieuwen. De vernieuwing van SOOZ komt ook tot uiting in onze nieuwe naam. We blijven SOOZ, maar het staat vanaf nu voor Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid.
Buurtondernemingen
Stichting SOOZ is enthousiast over het artikel in het Parool van 28 juni 2011: ’Welzijnswerker eruit en de burger de baas’.
SOOZ gelooft stellig dat bewoners en ondernemers tot nu toe veel te weinig de ruimte krijgen om in ’buurtondernemingen’ zelf hun buurten te beheren en te verbeteren.
”Met de komst van de Vijf Huizen van de Wijk in stadsdeel Zuid kunnen we een forste stap maken met de ontwikkeling van ’buurtondernemingen’ en ondernemingszin bij onze bewoners. Het feit dat de regering enthousiast is over de ’buurtondernemingen’ moet voor het stadsdeel en de welzijnsorganisaties aanleiding zijn om zich hard te maken voor deze kans voor de bewoners en ondernemers van stadsdeel Zuid” aldus Jelle Houtsma, algemeen manager van Stichting SOOZ.
Stichting SOOZ zal bij het stadsdeel gaan pleiten om bij de ontwikkeling van ’buurtondernemingen’niet achteraan te gaan lopen, maar in Amsterdam als één der eerste stadsdelen te laten zien welke mogelijkheden deze kansen bieden.